Cabinet Stomatologic Dr. Dan Ionescu

Cabinet Dr. Dan Ionescu

Aplicarea implanturilor dentare

procedura-implantAPLICAREA IMPLANTURILOR DENTARE

Cum procedam?

Nu toti pacientii pot beneficia de tratamentul prin implante. Pentru a lamuri situatia, avem nevoie de un set de radiografii precum si de un set de analize. Recomandarea pentru acestea le veti primi personal, dupa efectuarea consultatiei. Veti primi un plan de tratament. Acesta descrie etapele de lucru, periodizarea lor, precum si costurile. Acum e momentul in care va hotariti daca acceptati sau nu tratamentul. In cazuri extrem de dificile, ne consultam si cu alti specialisti. Doar in anumite situatii, acceptam o negociere a costurilor tratamentului. Aplicarea implanturilor Aceasta este prima sedinta de lucru efectiv. Pentru aplicarea implantelor dentare se lucreaza intotdeauna cu anestezie. Fara anestezie, procedura este imposibil de realizat. Folosim anestezice moderne, special concepute pentru medicina dentara. Pentru confortul dumneavoastra – dar si al nostru – practicam o anestezie locala, a carei durata variaza de la citeva minute la citeva ore.

Dupa anestezie, gingia se decoleaza de pe os.

Cu ajutorul frezelor, se prepara un canal. In acest canal va fi plasat implantul. Daca sunt necesare mai multe implante se vor prepara mai multe canale.

Dupa ce implantul a fost plasat pe pozitie, gingia se sutureaza la loc. Firele de sutura se indeparteaza dupa 7 zile

Aici se termina prima sedinta de lucru. Urmeaza o perioada de vindecare pentru ca osul sa se vindece si sa se osteointegreze implantul. Procesul de osteointegrare dureaza intre 3 si 9 luni. Dupa aceasta perioada, urmeaza a doua sedinta de lucru efectiv.

In aceasta a doua sedinta, pe implantul plasat in os se adauga partea aurie a implantului, numita bont implantar.

In sedintele urmatoare vom lucra pentru dintii cu care se vor acoperi bonturile implantare: vom lua mai multe amprente, vom face diferite probe si finisaje. Lucrarea care acopera bonturile protetice este realizata intr-un laborator de tehnica dentara. Functie de complexitatea lucrarii, pot fi mai multe sedinte de lucru.

Pentru preturi, vizitati pagina Preturi cabinet stomatologic


trafic web